2.a Ik heb een sterk afwijkende wifi track

Gemaakt door IJsbrand van der Van der Molen, Gewijzigd op Wed, 19 Oct 2022 om 10:44 AM op IJsbrand van der Van der Molen

Je hebt een sterk afwijkende Wifi track.

In eerste instantie pakt elk horloge enkel WIFI-track wanneer GPS track niet mogelijk is. (bijvoorbeeld binnen)
Het horloge gaat dan op zoek naar het sterkste Wifi-open netwerk in de buurt en rapporteert die locatie.
Track middels WIFI hotspots is een achtervang wanneer GPS track niet mogelijk is.
GPS track werkt (net als bij een TOMTOM) zelden binnen in huis, dit omdat er geen contact mogelijk is met de satellieten.

Indien je LBS ziet staan in het scherm:
LBS staat voor Location-Based-System en is ook een achtervang wanneer track middels GPS en middels WIFI hotspots om wat voor reden niet werkt.
LBS bepaalt locatie op basis van UMTS zendmasten. Deze positionering (LBS) is veel minder nauwkeurig (0-1000 mtr) in vergelijking met GPS track (0-30 mtr).

Wanneer je accuratesse van track bij een grotere afwijking wilt verbeteren, hebben we de volgende tips:

Tip 1: Een hogere tracking frequentie verbetert de tracking accuratesse.

Pas de frequentie daarom aan in de App onder “instellen locatie update”

Tip 2: In tracking menu (hier kom je door in hoofdmenu SeTracker op kleine kaartje te drukken) kun je track op het moment uitvoeren door rechts onder op GROENE BALLON te drukken

Tip 3: leg het horloge een tijdje buiten bijvoorbeeld in de tuin weer.  Dan gaat hij opzoek naar het GPS signaal. En wanneer hij deze heeft getraceerd zullen de volgende keren sneller gaan.