2.b Ik heb het horloge ingeschakeld, maar de locatie wijkt erg veel af. Hoe kan dit?

Gemaakt door IJsbrand van der Van der Molen, Gewijzigd op Wed, 19 Oct 2022 om 10:45 AM op IJsbrand van der Van der Molen

Als u bijvoorbeeld thuis op de bank het horloge test, dan is het zeer waarschijnlijk dat het GPS horloge geen direct contact kan maken met satellieten en daardoor geen goede GPS locatie kan doorgeven. U kunt dit vergelijken met navigatie van een TomTom welke thuis op de bank ook geen goed ontvangst heeft.

Wanneer dit gebeurt, zal het GPS horloge overschakelen op een positiebepaling middels LBS.

Dit is een positiebepaling op basis van berekening van UMTS zendmasten. Deze methode (LBS) is minder nauwkeurig en kan een afwijking hebben van 0 tot 1500 meter. Wanneer u echter een stap buiten de deur doet en het gps horloge wel in contact kan komen met de satellieten, zal het GPS horloge weer een GPS track aangeven met een veel accuratere positie bepaling (0-30 mtr).

Als u echter een model heeft welke ook middels WIFI hotspots positie kan bepalen, dan kunt u thuis of binnen in school/ winkelcentra ook vaak goed positie bepalen. Deze manier van positie bepaling is erg nauwkeurig (0-25 mtr), maar wel afhankelijk van aanwezigheid van WIFI hotspots. Deze WIFI hotspots bevinden zich tegenwoordig in bijna alle nieuwe internetrouters (o.a. Ziggo, KPN). GPS horloges met WIFI adviseren wij wanneer u goede bepaling voor binnen belangrijk vindt.

De verschillende methoden van positie bepaling kunt u eenvoudig herkennen in de App aan de kleur van het icon en de naam in de app. (zie ook foto) Blauw is LBS, Rood is GPS en Groen is WIFI.

gps tracker horloge kind telefoon sos